Ovnkylling med tomat og svampe

Ovnkylling med tomat og svampe

Samlet arbejdstid: 75 min
Tilberedningstid: 65 min
Forberedelsestid: 10 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad eller i en bradepande på bagepapir.
  2. Fordel tomater, revne gulerødder, champignoner og knust hvidløg ved kyllingen. Dryp den med olie og drys med salt og peber.  
  3. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 1 time.
  4. Hæld 2-3 dl vand ved og fortsæt stegningen ca. 15 minutter.  
  5. Blend halvdelen af tomaterne til sauce, med snackpeber og semi-dried tomater, og smag til med salt og peber.  
  6. Kom resten af tomaterne, champignonerne og gulerødderne med stegesky i en skål og server til.  
  7. Tip! I en varmluftsovn, kan man bage kartofler i både, samtidig med kyllingen. Sæt dem en etage under kyllingen. Eller server ristet rugbrød eller et godt grovbrød til retten.

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere