Marokko Kylling
Marokko kylling
0 - 85 min Mellem

Marokko kylling

Personer

Ingredienser:

  • 1 Holger kylling    
  • Salt og peber  

Tilbehør:

  • 2 løg    
  • 2 fed hvidløg    
  • 600 g små kartofler    
  • ½ frisk chili    
  • ca. 1 dl mandler    
  • 3 stænger kanel    
  • 1 tsk spidskommen    
  • ½ dl olivenolie    
  • 1 lille dåse koncentreret tomat  
  • 1 dåse hakkede tomater  
  • 1 spsk rørsukker    
  • Salt og peber
  • 1 bakke cherrytomater

Tilberedning

  1. Skyl kyllingen under koldt vand og gnid den indvendigt med salt og peber.
  2. Rens grønsagerne og hak løgene.
  3. Bland alle ingredienserne, undtagen cherrytomater sammen og fordel i bunden af et ildfast fad.
  4. Læg Holger kyllingen ovenpå og pensl evt. lidt af tomatbasen på kyllingen.
  5. Steg i ovnen ved 190°C i 1t , tag kyllingen ud, pensel igen og tilsæt tomaterne. Steg yderligere 15 min.  

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling