Kyllingtaerte
Kyllingetærte med squash
0 - 60 min Nem

Kyllingetærte med squash

Personer

Ingredienser:

  • 3 ruller færdig tærtedej eller

Tærtedej:  

  • 175 g smør  
  • 125 g grahamsmel  
  • ca. 250 g hvedemel
  • 1 spsk salt  
  • 2 spsk olie  
  • 3 spsk vand

Kyllinge-Squash-fyld:  

  • Kyllingekød fra 2 helekyllinger
  • Smør
  • 2 squash
  • 2 skalotteløg
  • 3 spsk rosmarin
  • 4 æg
  • 400 g ricotta
  • 400 g gedefeta
  • Salt og peber
  • 40 g ristede pinjekerner

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 180° C.

Tærtedej:

  1. Rør smørret med mel, salt og olie og saml den med vandet. Del dejen i tre og rul den ud mellem to stykker bagepapir.
  2. Smør 3 tærteformene med smør, fordel tærtedejen i formene og pres den ind i kanterne. Prik tærtebundene og bag dem i ovnen i 10 minutter.
  3. Skyl squashen, skær dem i skiver og steg dem på panden i olivenolie, sammen med hakket skalotteløg og rosmarin i et par minutter.  
  4. Rør æggene med ricotta, gedefeta, salt og peber.  
  5. Fordel kyllingekødet på tærtebundene og hæld æggeosteblandingen over.
  6. Pynt tærterne med stegte squashskiver og bag tærterne i ovnen ved 180° C i ca. 40 minutter.  Pynt tærten med ristede pinjekerner, frisk rosmarin og server straks.