Kyllingegryde mSvampeSpinat
Kyllingegryde med svampe og spinat
0 - 50 min Mellem

Kyllingegryde med svampe og spinat

Personer

Ingredienser:

  • 4 - 6 kyllingefileter af overlår uden skind
  • 1 kg kartofler
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 300 g blandede svampe (fx østershatte og marksvampe)
  • 1 løg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • 5 dl hønsebouillon (evt. vand + terning)
  • 300 g babyspinat, skyllet og tørret 

Tilberedning

  1. Del kartoflerne i halve. Skyl dem og dup dem tørre i et rent viskestykke. Vend dem med olivenolie, salt og peber og læg dem med skæresiden op på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i en 200° forvarmet ovn i ca. 50 minutter.
  2. Del hver kyllingelårfilet i 4 stykker og skær svampene i mundrette stykker.
  3. Skær løg i både og brun alt i en tykbundet gryde.
  4. Smelt smør i en kasserolle og pisk mel i. Tilsæt bouillon lidt ad gangen mens du pisker og hæld den jævnede bouillon over kylling, svampe og løg. Lad alt simre i ca. 30 minutter eller til kartoflerne er færdige.
  5. Smag saucen til med salt og peber og vend den friske spinat i. Lad den simre med i 2-3 minutter og server med de stegte kartofler.