Kylling med grillede ferskener
Kylling med grillede ferskner
0 - 90 min Mellem

Kylling med grillede ferskner

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling ca. 1400 g 
  • 200 g kartofler og eller persillerod/pastinak 
  • ½ dl olivenolie 
  • salt og peber 
  • friske rosmarinkviste 

Grillede ferskner: 

  • 4 ferskner i halve 
  • 4 nektariner i halve 
  • 2 spsk sød chilisauce 
  • saften fra 1 lime 
  • frisk koriander

Tilberedning

  1. Kyllingen skylles og duppes tør med køkkenrulle.
  2. Skræl kartofler/rodfrugterne og skær dem i mindre stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber.
  3. Bland lidt rosmarinkviste i, og fyld det i kyllingen.
  4. Luk med en hel rosmarinkvist.
  5. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den enten på grill eller i ovn til den er gennemstegt – kernetemperatur på min 75°C (ca. 1 – 1½ time).
  6. Grill de halve ferskner og nektariner i 3 min på grill el. grillpande.
  7. Lad dem køle lidt af og skær dem i mindre både.
  8. Bland chilisauce og limesaft sammen og hæld det over frugterne.
  9. Pynt med frisk koriander.
  10. Server den hele kylling med fyldet, de grillede ferskner og grillet pitabrød.   

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling