Kung pao kylling med blomkålsris
0 - 25 min Nem

Kung pao kylling med blomkålsris

Personer
  • 500 g brystfilet skåret i store tern eller skiver

Marinade:

  • 1 spsk sojasauce
  • 2 tsk ris eddike
  • Lidt peber
  • 150 g cashewnødder, ristede
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 2 spsk majs olie
  • 5 tørrede små røde chili

Sauce:

  • 1 - 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk hoisinsauce
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk balsamico
  • 3 spsk honning
  • 3 fed hvidløg presset
  • 1 tsk finthakket frisk ingefær
  • 1 - 2 tsk maizena
  • 3 spsk vand
  • 1 blomkålshoved
  • Lidt salt

Tilberedning

  1. Kom kyllingen i en skål sammen med soja og ris eddike og en knivspids peber. Vend rundt og lad stå og marinere 10 min.
  2. Skær peberfrugt, squash og rødløg ud i grove stykker.
  3. Bland saucen sammen i en skål og sæt til side.
  4. Lav også maizena og vand i en lille skål og sæt til side.
  5. Varm en dyb pande op. Kom majsolie og de små røde chili i panden og svits dem af mens du rører rundt indtil de begynder at blive lidt brankede.
  6. Kom så kyllingen i panden og steg videre indtil kyllingen er brunet på alle sider 3-4 minutter. Kom så grøntsagerne i og svits dem af et par minutter. 
  7. Kom så saucen i panden og lad koge op mens du rør rundt. Kom nødderne i panden. Og kom til sidst maizena/vandet i mens du rør rundt, når det tykner lidt, tag af fra varmen og server med blomkålsris.

Blomkålsris:

  1. Fjern blade og stilk og kom blomkålen i en blender eller processer og kør indtil finthakket.
  2. Kom den finthakkede blomkål i en sigte, lige før I skal spise hæld kogende vand over, for at blanchere og varme lidt op.