Undgå madspild

Madspild er verdens tredjestørste CO2-synder, og alene i Danmark udgør det 247.000 ton pr. år.

Hver gang du genbruger en restingrediens eller en del af et tidligere måltid, gør du noget godt for miljøet, og samtidig sparer du både tid og penge. Og du kan sagtens trylle rester af kylling om til lækre og velsmagende retter.

En god måde at undgå madspild er at lægge madplan for flere dage ad gangen. På den måde kan du tage højde for eventuelle rester eller planlægge større portioner og bruge den ingrediens til flere måltider.

Kog f.eks. ekstra kartofler som fyld til suppe dagen efter, eller ekstra ris som du kan stege på panden med masser af grønt og de sidste kyllingerester.

Mulighederne er mange og ofte også tidsbesparende i en travl hverdag.

Restemad er guld i dit køleskab

Både klimaet og madbudgettet nyder godt af, at man gemmer de rester, som ikke bliver spist eller anvendt, og lader dem indgå i et nyt måltid.

Inspiration til brug af kyllingerester

Fandt du ikke det helt rigtige?

Bare rolig: Vi har over 600 opskrifter, du kan søge i.

Denne vej