Kyllingelår med risotto

Kyllingelår med risotto

Samlet arbejdstid: 65 min
Tilberedningstid: 50 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Honning og limesaft samt limeskal røres sammen og krydres med salt og peber. Kyllingelårene vendes i blandingen og trækker 15-20 min.
  2. Lårene grilles til gennemstegt ca. 30 min. ved middel varme. (kan også steges i en forvarmet ovn ca. 20 min. ved 190° C).
  3. Risene sauteres i 20 g smør ca. 2 min. vin tilsættes og der røres jævnligt til risene har absorberet al vinen.
  4. Bouillon tilsættes ca. 2 dl ad gangen, lad risene absorbere væden før mere tilsættes. Under denne procces røres der jævnligt.
  5. Når risene er møre (ca. 20 min.) vendes de med 20 g smør, parmesanost, asparges, hvidløg og persille. Smag til med salt og peber og server straks med de varme kyllingelår.
  6. Ønskes knapt så rå asparges kan disse koges 4-5 min. inden de vendes med de øvrige ingredienser.   

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere