
Kylling Danoise med rabarberkompot fra Sjælland
Samlet arbejdstid: 40 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 10 min
Øvet
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Læg rabarberne i en gryde og vend dem med sukker. Flæk vaniljestangen på langs og kom den i gryden.
- Tilsæt vand og kog rabarberne møre i ca. 10 minutter. Hæld kompotten i en skål og server den afkølet til kyllingelårene.
- Flødedressingen:Pisk citronsaft med sukker, tilsæt piskefløden og pisk til en ensartet creme. Smag til med salt og kværnet peber og evt. mere citronsaft.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Dup kyllingelårene med køkkenrulle, pensl med rapsolie og drys med salt. Steg kyllingelårene i ovnen i 20 minutter.
- Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12 minutter.
- Hak persillen groft og vend det med revet citronskal.
- Drys kyllingelårene med citronpersille 5 minutter inden de er færdig stegt.
- Vend de kogte kartofler i resten af citronpersillen og server dem til de varme kyllingelår med rabarberkompot og flødedressing.