Kyllingekødboller i tomatsauce

Kyllingekødboller i tomatsauce

Samlet arbejdstid: 20 min
Tilberedningstid: 20 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Opskrift på kyllingekødboller i tomatsauce:

Tilberedning, kødboller: 

  1. Hak persille og hvidløg fint.
  2. Riv parmesanosten (her kan evt. også anvendes færdigkøbt revet parmesanost). 
  3. Vend alle ingredienserne til farsen og tilsæt salt og peber efter smag.
  4. Form farsen til små kødboller. Brug evt. en spiseske til at forme kødbollerne. Dyp skeen i vand mellem hver kødbolle, så slipper farsen nemmere.
  5. Tilberedning i ovn: Læg kødbollerne i et smurt ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil de er gyldne og gennemstegte. Stegetiden afhænger af størrelsen på kødbollerne.
    Alternativ: Tilberedning på stegepande: Steg kødbollerne på panden i lidt smør og olie, til de er gyldne og gennemstegte 

Tilberedning tomatsaucen: 

  1. Skær et lille kryds i bunden af hver tomat. Læg dem i en skål med kogende vand i ca. 30 sekunder. Læg derefter tomaterne i en skål med koldt vand.
  2. Når tomaterne er kølet af, pilles skindet af dem.
  3. Hak tomaterne groft. 
  4. Del hvidløgsfedene i halve og steg dem i olivenolie, indtil de er gyldne. Fjern derefter hvidløgene fra olien for at undgå bitterhed.
  5. Tilsæt de hakkede tomater til olien og kog dem op.
  6. Kog ved lav varme i cirka 15 minutter, indtil tomaterne er helt møre og saucen tykner.
  7. Hak basilikum fint og kom i tomatsaucen. 
  8. Smag til med salt og blend saucen (valgfrit).

Serveringsforslag:

  • Vend de færdigstegte kyllingekødboller i tomatsaucen og lad dem koge et par minutter til kødbollerne er gennemvarme. 
  • Server tomatsauce med kødboller til pasta eller spaghetti.