Kyllingekødboller i tomatsauce
Samlet arbejdstid: 20 min
Tilberedningstid: 20 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
Opskrift på kyllingekødboller i tomatsauce:
Tilberedning, kødboller:
- Hak persille og hvidløg fint.
- Riv parmesanosten (her kan evt. også anvendes færdigkøbt revet parmesanost).
- Vend alle ingredienserne til farsen og tilsæt salt og peber efter smag.
- Form farsen til små kødboller. Brug evt. en spiseske til at forme kødbollerne. Dyp skeen i vand mellem hver kødbolle, så slipper farsen nemmere.
- Tilberedning i ovn: Læg kødbollerne i et smurt ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil de er gyldne og gennemstegte. Stegetiden afhænger af størrelsen på kødbollerne.
Alternativ: Tilberedning på stegepande: Steg kødbollerne på panden i lidt smør og olie, til de er gyldne og gennemstegte
Tilberedning tomatsaucen:
- Skær et lille kryds i bunden af hver tomat. Læg dem i en skål med kogende vand i ca. 30 sekunder. Læg derefter tomaterne i en skål med koldt vand.
- Når tomaterne er kølet af, pilles skindet af dem.
- Hak tomaterne groft.
- Del hvidløgsfedene i halve og steg dem i olivenolie, indtil de er gyldne. Fjern derefter hvidløgene fra olien for at undgå bitterhed.
- Tilsæt de hakkede tomater til olien og kog dem op.
- Kog ved lav varme i cirka 15 minutter, indtil tomaterne er helt møre og saucen tykner.
- Hak basilikum fint og kom i tomatsaucen.
- Smag til med salt og blend saucen (valgfrit).
Serveringsforslag:
- Vend de færdigstegte kyllingekødboller i tomatsaucen og lad dem koge et par minutter til kødbollerne er gennemvarme.
- Server tomatsauce med kødboller til pasta eller spaghetti.