Hel udbenet kylling med æbler og hvedeølsky
Samlet arbejdstid: 105 min
Tilberedningstid: 90 min
Forberedelsestid: 15 min
Øvet
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Læg sølvpapir eller bagepapir på skærebrættet ca. 40 x 40 og smør med lidt olie.
- Bred den udbenede kylling ud på papiret og drys med salt.
- Fordel fyldet på kyllingen.
- Rul kyllingen stramt sammen som en rullesteg.
- Kyllingerullestegen bindes op med stegesnor. Bind godt rundt om hele stegen fra den ene ende til den anden og pensl til sidst med lidt olie og drys med groft salt.
- Stegen er nu klar til at blive stegt i ovnen ved 160 °C i 1 til 1½ time indtil stegen har en kerne temperatur på min 75 °C.
- HVEDEØLSKY: Sauter løg og hvidløg i halvdelen af smørret i 1 minut.
- Tilsæt balsamico og lad det reducere næsten helt væk.
- Tilsæt honning og lad det småkoge i 2 minutter og tilsæt timian og grundfonden. Lad det hele koge let ind.
- Tilsæt og rør det sidste smør i skyen. Smag saucen til med lidt hvedeøl, salt og citronsaft.
- Server gerne retten med lune svesker, stegte løg og fint hakkede nødder.