Hel sommerkylling med zucchini salat og hvidløgsbrød

Hel sommerkylling med zucchini salat og hvidløgsbrød

Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Hvidløgsbrød: Kom mel, salt og bagepulver i en skål og vend rundt.
  2. Tilsæt æg og skyr og bland godt.
  3. Læg dejen på bagepapir på en bradepande og bag i ovn 180°C i cirka 40 minutter.
  4. Lad brødet køle af og rids overfladen på kryds og tværs.
  5. Hak mozzarella og hvidløg og bland med revet cheddar og finthakket persille.
  6. Fordel ostemassen i ridserne og ovenpå brød­et.
  7. Drys med flagesalt og varm på grillen eller i ovn­en i cirka 10 minutter, indtil osten er gylden. 
  8. Sommerkylling: Kom lime saft og skal i en skål. Tilsæt smør, honning, flage­salt, finthakket ­persille og knust rosenpeber. Rør pebersmørret så ensartet som muligt.
  9. Skyl kyllingen og dup den tør med køkkenrulle.
  10. Fordel halvdelen af pebersmørret under skindet på kyllingens bryststykke og resten indvendigt og udvendigt, på lår og vinger.
  11. Grill eller steg kyllingen indtil den er helt gennemstegt (ovn: cirka 60 minutter ved 200°C).
  12. Zucchinisalat: Fjern top og bund fra zucchinierne og skær dem på langs med et mandolinjern.
  13. Skær peberfrugterne i mundrette stykker.
  14. Læg zucchini og peberfrugter på bagepapir, hæld lidt olie og pres citronsaft over. Drys med salt og peber og bag i ovnen, ved 220°C i 5-8 minutter. Køl derefter af.
  15. Dressing: Pisk olie, balsamicoeddike, salt og peber.
  16. Vend de bagte grøntsager med dressingen.
  17. Hak mandlerne groft og rist dem hurtigt på en tør pande.
  18. Læg spinatbladene på et fad, kom de bagte zucchini og peberfrugter over.
  19. Smuldr fetaosten over og drys med ristede mandler.