
Hel kylling med citronmarineret hvidkål og valnøddecreme
Samlet arbejdstid: 115 min
Tilberedningstid: 90 min
Forberedelsestid: 25 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Steg kyllingen i ovnen 1 time og 20 minutter ved 175° C. Tag kyllingen ud og lad den hvile 5-10 min inden den skæres for.
- Kassér de yderste blade af hvidkålen, skær stokken ud og snit kålen fint og kom det en skål.
- Skyl blegselleri godt og skræl det yderste grove lag af med en kartoffelskræller. Skær dem tyndt og kom dem i skålen sammen med løgringene. Riv skallen fra citronen udover.
- Kom olie og 2 spsk. citronsaft ved sammen med den hakkede kørvel, salt og peber. Vend det hele sammen og lad det trække 15-20 minutter og smag til med salt.
- Brus smørret op på en pande og rist de hakkede valnødder 6-8 minutter ved middelvarme. Kom hvidløg på og rist til det er let gylden, pas på det ikke brænder da de vil blive bittert.
- Rør fløde, æggeblommer og cayennepeber sammen.
- Kog imens pastaen efter anvisning på pakken. Når pastaen er kogt, drænes den og vendes sammen med de ristede valnødder.
- Rør flødemassen i, smag til med salt og friskkværnet peber.
- Server den hele kylling med den citron marinerede hvidkål og penne i valnøddecreme.