
Grillkylling med honningsmør
Samlet arbejdstid: 70 min
Tilberedningstid: 40 min
Forberedelsestid: 30 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Læg kartoffelbåde i bradepanden under kyllingen, de får en dejlig smag af honningsmørret. Skyller man kartoffelbådene i koldt vand bliver de flottere brune.
- Det er en god ide at tilberede agurkesalaten før kyllingen.
- Tænd for ovnens grill.
- Klip kyllingen op på hver side af rygbenet. Læg de halve kyllinger med brystet nedad på ovnristen i en bradepande.
- Rør alle ingredienser til honningsmør sammen og pensel kyllingen med den. Stil bradepanden i ovnen på nederste rille i 20 minutter. Vend kyllingen og pensl med honningsmør. Fortsæt med at grille i ca. 20 minutter. Flyt bradepanden højere op, hvis den ikke bliver brun og læg folie over, hvis den bliver for mørk.
- Flæk agurken og skrab indmaden ud med en ske. Skær den i tynde skiver. Læg dem i en sigte og drys med salt. Lad dem trække en halv times tid.
- Skyl dem under rindende koldt vand og kom dem i en skål. Kom æbleeddike, vand, sukker, peber og rosa peber i og rør rundt. Lad det trække en lille times tid eller længere.