Grillet kylling med stegte ris

Grillet kylling med stegte ris

Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 40 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Tilberedning

  1. Kylling: Flæk kyllingen på undersiden langs rygsøjlen og vend den om. Flad den ud, så hele skindsiden vender opad.
  2. Hæld lidt olie over kyllingen og drys med dit yndlingskrydderi.
  3. Grill kyllingen ved indirekte varme til den er helt gennem­stegt (cirka 40 minutter), eller steg i ovnen i cirka en time ved 180°C.
  4. Stegte ris: Skær bønnerne ud i små stykker af cirka 2 cm.
  5. Skær løget i små tern og pres hvidløget.
  6. Varm en stor pande op. Kom solsikkeolie, løg, hvidløg og ris i og steg 10 minutter under omrøring.
  7. Tilsæt bønner og ærter og steg i yderligere 2 minutter.
  8. Skub risene til side og lav et stort hul midt i panden.
  9. Pisk æggene og hæld blandingen i midten af panden og rør i æggemassen, indtil det er scrambled eggs.
  10. Bland hele retten rundt.
  11. Kom sesamolie, østerssauce, og soyasauce på risene og rør indtil alt er jævnt fordelt.
  12. Fjern risene fra varmen og drys med lidt chili flager og fintsnittet forårsløg.
  13. Del kyllingen så alle får deres favoritstykke og server straks.