Fyldt kylling med ovnbagte kartofler og æblesalat
Samlet arbejdstid: 100 min
Tilberedningstid: 80 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Steg kyllingen i ovnen 1 time og 20 minutter ved 175° C.
- Tag kyllingen ud og lad den hvile 5-10 min inden den skæres for.
- Skræl eller skrub kartoflerne, kom dem i en gryde. Dæk med vand tilsat salt. Kog kartoflerne op og lad dem simre i 5 minutter.
- Dræn kartoflerne godt og kom dem i et ildfast fad sammen med stegeskyen fra kyllingen. Bag kartoflerne færdige i ovnen 30-40 minutter.
- Befri æblerne for kernehuse og skær i mundrette stykker. Vend æblerne med tranebær, hakkede mandler, olie, appelsinsaft, timianblade og smages til med salt og peber.
- Før servering vendes kartoflerne med fyldet og stegeskyen fra kyllingen.
- Tip! Rist mandlerne på en varm pande – det øger smagen.