Dansk kyllingesuppe

Dansk kyllingesuppe

Samlet arbejdstid: 120 min
Tilberedningstid: 90 min
Forberedelsestid: 30 min
Mellem

Tilberedning

1. Skyl kyllingen under koldt vand og kom den i en suppegryde med hønsebouillon, peberkorn, timiankviste og laurbærblade.
2. Lad det koge i 1½ time ved svag varme.  
3. Kyllingen tages op og plukkes i mundrette stykker.
4. Kyllingesuppen koges op og skummes for urenheder.
5. Kom porre, gulerødder og kartoffel i suppen.
6. Smag suppen til med salt og peber.
7. Kom kyllingestykkerne i suppen.
8. Topping laves ved at røre gedeost sammen med creme fraiche, hvidløg, salt og peber.
9. Steg baconskiverne i ovn til de er sprøde, lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og bræk dem derefter i mindre stykker.
10. Server til kyllingesuppen.