Barbecue kylling med Sunday roast potatoes
Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 25 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Grill kylling overlårene ved svag varme 15-18 min på hver side, gerne med låget på hvis kuglegrill anvendes. Vær opmærksom på, at kyllingelårene ikke forkuller inden de er færdig færdigstegte.
- Bring en gryde med vand i kog.
- Skræl og skyl kartoflerne og kog dem 5 minutter.
- Dræn kartoflerne godt og vend dem med olie og salt mens de stadig er varme.
- Hæld kartofler og olie i en bradepande og bag dem 20-25 minutter ved 225° C.
- Ryst kartoflerne et par gange under bagningen så de bliver gyldne hele vejen rundt.
- Pisk æggeblommer, sennep, balsamico og salt ”sejt”.
- Rør safran og hvidløg i og tilsæt til sidst olierne lidt ad gangen.
- Skyl squash og cherry tomater. Skær squash i 5 mm tykke skiver på diagonalen og halver cherry tomaterne.
- Fjern skrællen fra rødløg, halver og snit i tynde skiver.
- Grill squash skiverne og vend dem med de halverede cherry tomater, snittet rødløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Anret de grillede kylling overlår på stort fad med kartoflerne og squash ”salaten” og aioli ved siden af.