Kyllingeboller i karry

Kyllingeboller i karry

Samlet arbejdstid: 50 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200°C.  
  2. Rør hakket kyllingekød med salt og peber.
  3. Pil løgene, riv dem fint og rør kyllingekødet med løg, æg og rasp.
  4. Form kyllingefarsen til små boller (str. valnødder), læg dem på bagepapir og steg dem i ovnen i 12 minutter.  
  5. Skræl gulerødder, pastinakker og løg, og riv dem groft på et rivejern eller på en skæreplade på foodprocessoren.  
  6. Rist karryen af i en stor gryde.
  7. Tilsæt olie, revet grønt og presset hvidløg og rist det i et par minutter.
  8. Tilsæt hønsebouillon og lad det simre i 5 minutter.  
  9. Blend grøntsagerne i kogelagen og tilsæt fløde.
  10. Kog saucen ind i 15-20 minutter og smag til med karry, salt og peber.  
  11. Tilsæt de stegte kyllingeboller og lad dem koge op i ca. 5 minutter.  
  12. Server kyllingebollerne i karrysaucen med æbleskiver, ristede cashewnødder, frisk chili og thaibasilikum.  
  13. Serveres med brød eller ris. 

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere