Små kyllingeboller med edamamesalat
0 - 40 min Mellem

Små kyllingeboller med edamamesalat

Personer

Fars:

  • 2 dl kogt quinoa
  • 300 g hakket kylling
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 tsk hakket ingefær
  • 2 forårsløg + 2 til pynt
  • 2 spsk soja
  • 1 - 2 knivspids peber

Sauce:

  • 2 tsk sesamolie
  • 2 tsk olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk hakket ingefær
  • 1 tsk hakket tørret chili
  • 1 dl appelsinmarmelade
  • 2 - 3 spsk hoisinsauce

Edamamesalat:

  • 400 g edamamebønner uden skal
  • 300 g haricot vert
  • 100 g mandler, gerne ristede og saltede
  • 1 bundt koriander
  • 2 - 3 forårsløg
  • 1 rødløg

Tilberedning

  1. Kog quinoaen i 15 min og sigt vandet fra.
  2. Kom quinoaen i en skål med hakket kylling, hvidløg, ingefær, soja og peber. Vask forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Kom løgringene ned i farsen.
  3. Ælt farsen grundigt. Brug en is-ske eller alm. ske og form mellemstore runde frikadeller (ca. 2 spsk.) og kom på bagepapir på en bageplade.
  4. Bag frikadellerne ved 200 C i ca. 15 min. De skal vare helt færdigstegte. Lav saucen imens.
  5. Kom olien i en lille gryde og brun hvidløg, ingefær og chili et par minutter. Kom appelsinmarmelade og hoisinsauce i gryden og kog op. Lad det småkoge indtil den tykner lidt.
  6. Vend frikadellerne i saucen og servere med et drys friske forårsløg.
  7. Kom edamamebønnerne i en skål og hæld kogende vand over, lad stå 5-10 min, (hvis de er kogte og frosne, hvis ukogte skal de koges efter anvisning på pakken.) Sigt vandet fra.
  8. Skær enderne af haricot verts og gør det samme med dem. Skær haricot verts i 3 -4 stykker.
  9. Pil og skær top og bund af rødløg. Halver dem og skær dem i tynde ringe.
  10. Vask og skær forårsløg i tynde ringe.
  11. Hak koriander groft. Vend det hele med ristede mandler.
  12. Server de klistrede frikadeller med edamamesalaten.
  13. Kan evt. serveres med lidt ris også.