Mød Søren, elektriker i vores tekniske afdeling
Søren er arbejdende mestersvend i el-afdelingen under teknisk afdeling på vores fabrik i Vinderup. Søren er uddannet elektriker, og arbejdede som elektriker på nathold i tre år, inden han blev tilbudt jobbet som mestersvend.
Hvilke opgaver sidder jeg med til dagligt ved ROSE POULTRY?
Jeg er arbejdende mestersvend i elafdelingen, hvor jeg har fagligt el-ansvar for mine 11 elektriker-kollegaer. Som arbejdende mestersvend er min hverdag fyldt med ansvar og koordination. Jeg står for den daglige planlægning af opgaver og bemanding og er det primære kontaktpunkt til produktionen, når det kommer til el-tekniske spørgsmål.
Min arbejdsdag begynder tidligt, kl. 5.30, for at kunne møde natholdet og diskutere eventuelle udfordringer de har mødt, og for at kunne planlægge dagens opgaver sammen med produktionslederne. Jeg deltager også selv i løbende projekter og forbedringer i afdelingen og udfører selv elopgaver. Fejlfinding på maskiner, for at holde produktionen kørende, er en stor del af min afdelings hverdag. Dertil kommer vedligeholdelsesopgaver, selvom disse er begrænsede af vores kontinuerlige produktion.
I teknisk afdeling har vi én elafdeling og tre smedeafdelinger. Alle vores opgaver i elafdelingen forgår i samarbejde med vores smedeafdelinger. Det er ofte noget mekanisk, der er med til at give et elektrisk problem på maskinerne eller omvendt. Så vi har et stort samarbejde og løser mange opgaver sammen. Det er guld værd.
Hvad tiltrak mig til ROSE POULTRY i sin tid?
Jeg startede som almindelig elektriker for tre år siden på nathold. Det der oprindeligt trak mig til ROSE POULTRY, var arbejdstiderne. Før jeg kom her, arbejdede jeg som elektriker og programmør ved en maskinbygger. Jeg havde en lang arbejdsuge og meget lidt tid til min familie. Med to børn i institution var jeg på udkig efter en arbejdsplads, der kunne tilbyde mig mere fritid. Tilbuddet om at arbejde på natholdet virkede tiltalende, og jeg fandt hurtigt ud af, at det passede godt til mit liv. Som elektriker på natholdet arbejdede jeg tre dage om ugen 11 timer ad gangen, og så havde jeg fem dage fri og masser af tid til familie og fritidsinteresser. Det var helt perfekt.
Jeg var elektriker på natholdet frem til i foråret 2023, hvor jeg blev tilbudt den nyoprettede stilling som arbejdende mestersvend. Den nye stilling betød, at jeg skulle skifte til daghold for at være på arbejde, når resten af ledelsen også er det. Derudover arbejder jeg nu fem dage om ugen i stedet for tre. For at opretholde min tid med familien har jeg valgt at møde tidligt på arbejde. Jeg møder kl. 5.30 og går hjem ca. kl. 14.00. Så har jeg både tid med natholdet om morgenen og kan nå at hente børn fra daginstitutioner om eftermiddagen.
Hvad får jeg som person ud af jobbet?
Jobbet hos ROSE POULTRY giver mig en afvekslende hverdag, som jeg sætter stor pris på. Her er få rutineopgaver. Vi skal passe en kørende produktion og har med levende dyr at gøre, så ingen dage er ens. Vi har mange forskellige maskiner og teknologier, hvilket giver mulighed for at udvikle en bred viden om produktionsanlæg. Som elektriker her i ROSE POULTRY har man mulighed for at specialisere sig i bestemte maskiner og teknologier, hvis man har lyst til at nørde ned i nogle bestemte problematikker eller vil være superbruger på en bestemt maskine. Det giver en stor faglig tilfredsstillelse. Derudover giver jobbet mig en chance for at udvikle mig både fagligt og personligt.
Som elektriker står man ofte med fejlfindingsopgaver, og det kan være et kæmpe pres, at stå med et nedbrud på en maskine og fejlfinde, mens kollegaerne i produktionen står utålmodigt og venter på, at man får det fikset, så de kan komme videre med deres job. Det skal man lære at håndtere. Modsat er det gode, at vi har flerholdsskift her i ROSE POULTRY. Det betyder, at hvis man ikke har fundet og løst fejlen ved fyraften, så kan man alligevel slippe opgaven og lade andre gode kollegaer tage over. Det giver en enorm ro.
I dag hvor jeg er arbejdende mestersvend er situationen selvfølgelig lidt en anden. Jeg kan stadig overgive elektrikeropgaverne til andre, når jeg går hjem, men de administrative opgaver ligger til mig til næste dag.
Hvad er nogle af de vigtigste årsager til, at jeg stadig arbejder hos ROSE POULTRY?
I sin tid var det arbejdstiderne, men i dag er det samarbejdet og kammeratskabet med mine kolleger og muligheden for at udvikle mig i en ny retning, der er de vigtigste faktorer. Vi har et stærkt teknisk team i teknisk afdeling, og det er utroligt tilfredsstillende at løse problemer sammen og få systemerne til at køre igen.
Det var ikke mig selv, der søgte rollen som mestersvend, men efter at være blevet opfordret af min chef, har jeg fundet det både udfordrende og givende. Jeg har for nylig færdiggjort moduler i grundlæggende ledelse for at styrke mine kompetencer inden for dette område.
Hvis jeg skal anbefale et job i teknisk afdeling til nogen jeg kender, så vil jeg helt klart slå på de faglige udfordringer, man får her, og så på arbejdstiden. Det kan altså noget at arbejde 3x12 timer og derefter have fem dage fri.
Arbejdstiderne i elafdelingen
El-afdelingen i HKScan er på arbejde 24/7. Dagholdet arbejder 13 timer fra kl. 07.00 til 20.00 og så går natholdet på de næste 11 timer fra kl. 20.00 til 07.00.
Alle elektrikere arbejder tre dage om ugen. Nogle arbejder mandag til onsdag og andre arbejder onsdag til fredag. Daghold arbejder hver 6. weekend (2x12 timer udover sin normale vagt) og nathold arbejder hver 4. weekend (2x12 timer udover sin normale vagt). Og så afspadserer man som oftest hele ugen efter.
Hver onsdag er alle elektrikere på arbejde. Her har vi ekstra mandskab til at reparere på maskiner, eller hvis vi har brug for at nørde i noget og fejlfinde.
Nogle elektrikere har valgt at arbejde blandet dag og nat. Andre kører fast nat eller fast dag.