Indiske boller i karry med linser og ris

Indiske boller i karry med linser og ris

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Tilbered farsen til kyllingebollerne:

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Vend hakket kylling med karry, hakket hvidløg, æg, salt og peber. Rør det godt sammen og stil det i køleskabet, imens du laver saucen.

Tilberedning af karrysauce:

  1. Pil og hak løg og hvidløg i små tern.
  2. Svits løg og hvidløg i lidt olie ved lav varme, til de har fået lidt farve.
  3. Tilsæt karry, kardemomme, spidskommen, chili og stødt nellike. Lad krydderierne brune lidt, så de frigiver en skøn smag. Rør godt rundt så det ikke brænder på.
  4. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og kanel, og lad sovsen simre under låg cirka 20 minutter.
  5. Smag til med salt og peber.

Tilbered kyllingebollerne:

  1. Form farsen til små kødboller med en spiseske og læg dem i den kogende sauce. Lad dem simre under låg i cirka 10 minutter (efter den sidste kødbolle er lagt i gryden).

Serveringsforslag til retten

  • Servér kødboller i karrysauce med linser, ris og naanbrød.
  • Pynt retten med frisk koriander og limebåde

Tips til indiske boller i karry med linser og ris

  • Kødbollerne kommer op til overfladen, når de er færdige, men tjek altid at de er helt færdige, inden du serverer dem. De er færdige, når kødet ikke længere er lyserødt.
  • I stedet for naan-brød kan du også servere fladbrød til retten – opskriften finder du her.
  • Hvis retten er for stærk, kan den mildnes med lidt neutral yoghurt eller creme fraiche på toppen ved servering.
  • Den stødte kardemomme kan evt. erstattes af kardemommekapsler stødt i en morter.