Forår, sol og pipfyldt påskefrokost
Kylling passer perfekt til påskebordet, både som dekoration og på tallerkenerne. Vi har samlet en række lækre opskrifter til påskefrokosten, der nok skal vække begejstring hos hele familien. Samtidig kan du gøre en forskel for klimaet ved at vælge lyst kød som kylling frem for rødt kød.
En klassisk tartelet med kylling og asparges, præcis som mormor laver den, passer perfekt til et veldækket dansk påskebord. Omvendt kan det også være, at gæsterne foretrækker lidt fornyelse i form af en lækker tærte eller små kyllingboller med edamamesalat.
I det hele taget er kylling et oplagt valg til påsken, for du kan vælge mellem et hav af lækre retter, der rammer bredt i forhold til smag og behag.
Lad ungerne gå ombord i pastasalat med frugt og kylling, og giv den traditionelle kartoffelsalat med frikadeller et pift ved at bruge hakket kylling til dellerne.
Hold igen med det røde kød for klimaet skyld
Helstegt lammekølle eller en oksesteg er også faste indslag på bordet til påske. Og her kan du faktisk gøre en forskel for klimaet og den globale opvarmning, hvis du vælger kylling i stedet.
Rødt kød, især oksekød, fylder meget i danskernes madvaner, og i det samlede klimaregnskab. Ifølge den store klimadatabase fra CONCITO ligger klimaaftrykket for et kilo lammekølle på 27,4 kg CO2e og et kilo okseculotte udleder hele 45,6 kg CO2e, mens hakket kylling til sammenligning kun udleder 3,7 kg CO2e per kilo.
Plantebaseret kost er klart det bedste for klimaet, men hvis du ikke er klar til at droppe kødet helt, så kan du med fordel overveje at udskifte noget af det røde kød med kylling og andet fjerkræ. Derfor giver det mening at få flere grøntsager og lyst kød som kylling ind i dine madplaner.