Kongelig kyllingesalat
Kongelig kyllingesalat
0 - 30 min Mellem

Kongelig kyllingesalat

Personer

Ingredienser:

  • 8 kyllingebrystfiléter eller 30 kyllingeinderfileter
  • 15 g smør
  • 20 skiver bacon
  • 400 g svampe evt. shiitake, kantareller, bøgehatte
  • 3 dl mayonnaise
  • 2 spsk sennep
  • 100 g kapers
  • Salt og peber
  • 2 røde æbler
  • 150 g små cornichoner
  • 20 blomsterkapers
  • 10 skiver groft rugbrød
  • Frisk timian

Tilberedning

  1. Brun kyllingebrystfileterne på panden i lidt smør.
  2. Dæk kyllingefileterne halvt med vand og lad dem små simre på panden i 5-7 minutter på hver side.
  3. Del kyllingefileterne i grove stykker og lad dem afkøle.
  4. Steg baconskiverne sprøde på en pande og lad dem afdryppe på køkkenrulle/fedtsugende papir.
  5. Rens svampene og rist dem på panden i fedtet fra baconen i et par minutter.
  6. Rør mayonnaisen med sennep og kapers og smag til med salt og peber.
  7. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern.
  8. Vend kyllingestykker, svampe og æbletern i mayonnaisen og anret kyllingesalaten med bacon, cornichoner og blomsterkapers.
  9. Server kyllingesalaten med rugbrød og frisk timian.