Kylling i hvidvin med vindruer
Kylling i hvidvin med vindruer
0 - 40 min Mellem

Kylling i hvidvin med vindruer

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling delt i 8-10 stykker
  • salt og peber
  • 2 spsk olie
  • 1 hakket løg
  • 4 hakkede fed hvidløg
  • 3 dl god halvsød hvidvin
  • 4 dl bouillon el. vand
  • 250 g stenfri grønne vindruer
  • 250 g stenfri røde vindruer
  • 2 porrer i strimler
  • salt og peber
  • 1 potte mynte 

Tilberedning

  1. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber. Brun dem gyldne i olie på en teflonpande. Læg dem i en gryde, men hold bryststykkerne tilbage.
  2. Sauter løg og hvidløg på panden, de skal ikke tage farve. Tilsæt hvidvin og kog ned til 2 dl. Kom bouillon ved og hæld det i gryden. Kog 20 minutter under låg.
  3. Tilføj nu bryststykkerne og lad det hele simre i yderligere 10 minutter.
  4. Blend halvdelen af de skyllede druer – både de grønne og de røde. Stil til side.
  5. Halver resten af druerne.
  6. Kom porrer og halve vindruer i retten og kog det igennem.
  7. Tilsæt de blendede druer og lidt mynteblade. Smag til med salt og peber.
  8. Tip! Det ser pænt ud af servere denne ret fra dybe tallerkener med små nye kartofler. Du kan eventuelt jævne med lidt maizenajævning, hvis du gerne vil have saucen til at holde sammen. Men den skal ikke blive tyk. 

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling