Kylling med myntetzatziki og graesk salat
Kylling med myntetzatziki og græsk salat
0 - 55 min Mellem

Kylling med myntetzatziki og græsk salat

Personer

 Ingredienser:

  • 1 hel kylling med 4% ekstra jomfru olivenolie og kryddersalt

Focaccia:

  • 2,5 dl lunkent vand
  • 30 g gær
  • 4 store spsk græsk yoghurt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 20 sorte oliven, uden sten, delt i halve
  • Havsalt
  • 5 stilke rosmarin  

Tzatziki:  

  • 1 stor agurk
  • ½ liter græsk yoghurt 2%
  • 4 knuste fed hvidløg
  • 3 spsk finthakket mynte
  • Havsalt og friskkværnet peber  

Græsk salat:  

  • 5 store tomater
  • 1 agurk
  • 1 grøn peberfrugt
  • 20 sorte oliven med sten, gerne græske
  • 200 g Feta
  • Oregano tørret 

Tilberedning

Focaccia:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker. Rør godt.
  3. Kom hvedemelet i lidt af gangen til du har en let, glat dej.  
  4. Stil dejen et lunt sted og smør overfladen af dejen med olie. Lad dejen hæve i ca. en time.  
  5. Fordel dejen i en 20x30 cm bradepande. Dryp godt med olie, pres oliven ned i dejen, drys med rosmarinkviste og havsalt.
  6. Bages ved 225 grader øverst i ovnen i ca. 12 minutter til brødet er flot gyldent.
  7. Læg den hele kylling i et ovnfast fad og steg den ved 180 grader i 55 minutter.  
  8. Skyl agurken og riv den groft, vrid fri for væde. Rør i yoghurt med finthakket hvidløg og mynte. Smag til med salt og peber.
  9. Skær tomaterne i rustikke stykker, skyl og skræl agurken i et stribet mønster, skær i 1 cm tykke skiver, rens og skyl peberfrugten og skær den i ringe.
  10. Anret sammen med feta og oliven, hæld olivenolie over og server til kyllingen.   

Tip!

Tilbered den hele kylling i stegepose for et endnu mere saftigt resultat.

Se hvordan du laver en hel kylling i ovn med smørdrops + salat