Graeskar suppe restemad
Græskarsuppe med kylling
0 - 50 min Nem

Græskarsuppe med kylling

Personer

Ingredienser:

  • 200 - 300 g kylling - evt. rester
  • 500 g græskar
  • 4 kartofler (ca 300 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 - 2 spsk olivenolie
  • 2 - 3 tsk thai karry/madras karry
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 dl vand
  • 1 kyllingebouillonterning
  • 2 spsk limesaft/citronsaft
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 rød chili
  • 2 spsk ristede græskarkerner
  • 1 dl cremefraiche

Tilberedning

  1. Skræl og skær grøntsagerne i grove stykker.
  2. Brun grøntsagerne i olivenolie sammen med karry i ca 3-4 minutter.
  3. Tilsæt kokosmælk og vand og lad det simre i 35 minutter, indtil kartofler og græskar er færdige, og blend herefter suppen. Smag den til med limesaft, salt og peber.
  4. Skær kyllingen i mundrette stykker. Kom herefter kyllingekødet ned i suppen og lad den simre med i 4-5 minutter indtil den er varm.  
  5. Anret suppen i varme suppeskåle og drys med fint hakket chili, ristet græskarkerner og cremefraiche og serveres med brød.
  6. Tip: Du kan skifte græskar ud med gulerod, selleri, pastinak eller anden rodfrugt. Kan fint serveres med jasminris