Graeskar suppe restemad
Græskarsuppe med kylling
0 - 50 min Nem

Græskarsuppe med kylling

Personer

Ingredienser:

  • 200 - 300 g kylling - evt. rester
  • 500 g græskar
  • 4 kartofler (ca 300 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 - 2 spsk olivenolie
  • 2 - 3 tsk thai karry/madras karry
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 dl vand
  • 1 kyllingebouillonterning
  • 2 spsk limesaft/citronsaft
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 rød chili
  • 2 spsk ristede græskarkerner
  • 1 dl cremefraiche

Tilberedning

  1. Skræl og skær grøntsagerne i grove stykker.
  2. Brun grøntsagerne i olivenolie sammen med karry i ca 3-4 minutter.
  3. Tilsæt kokosmælk og vand og lad det simre i 35 minutter, indtil kartofler og græskar er færdige, og blend herefter suppen. Smag den til med limesaft, salt og peber.
  4. Skær kyllingen i mundrette stykker. Kom herefter kyllingekødet ned i suppen og lad den simre med i 4-5 minutter indtil den er varm.  
  5. Anret suppen i varme suppeskåle og drys med fint hakket chili, ristet græskarkerner og cremefraiche og serveres med brød.
  6. Tip: Du kan skifte græskar ud med gulerod, selleri, pastinak eller anden rodfrugt. Kan fint serveres med jasminris  

Det er igen blevet græskarsæson og det betyder, at det er tid til at eksperimentere med lækre opskrifter med græskar. Græskar er efterårets herligste grøntsag og smager uhyggelig godt sammen med kylling, uanset om de bages, steges eller ristes.