Taerte med kylling majs og courgette
Kyllingetærte med majs og courgette
0 - 60 min Mellem

Kyllingetærte med majs og courgette

Personer

Ingredienser:

  • 300 - 400 g kyllingerester
  • 2 skiver bacon eller lidt kyllingeskind
  • 1 courgette
  • 1 pillet finthakket løg
  • 1 spsk olivenolie
  • majskerner fra 1 majskolbe

Mørdej: 

  • 225 g mel
  • 110 g smør
  • 1 æg
  • ca. 2 spsk koldt vand
  • 1 sammenpisket æg til pensling eller en færdig rulle mørdej

Æggeblanding:

  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 3 æg
  • ½ spsk maizenamel
  • salt, peber
  • 100 g ost 

Tilberedning

  1. Skær kyllingekød og bacon i tynde strimler.
  2. Rist bacon sprødt på tør pande. Fjern det.
  3. Flæk courgetten og skrab kernerne ud. Skær den i skiver på ½ cm.
  4. Damp courgetter og løg i olivenolie, til al væde er fordampet. Tilsæt kyllingekød og majskerner og afkøl.
  5. Kom mørdejen i en tærteform eller en aflang form. Læg fyldet på. Pisk æggeblandingen sammen og hæld det over fyldet.
  6. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Server med spæd romainesalat.
  7. TIP! Retten kan eventuelt tilberedes uden dejbund. Kom fyldet i en ovnfast form og hæld æggeblandingen over. 

Du kan med fordel tilberede kyllingen dagen før

Tilbered evt. kyllingekødet dagen før. Det passer sig selv i ovnen imens i spiser aftensmad og så er der hurtig mad til dagen efter.