Kylling i Roemertopf
Kylling i Römertopf
0 - 90 min Mellem

Kylling i Römertopf

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling
  • Olie til pensling
  • Salt
  • ½ knoldselleri
  • 1 pastinak
  • 1 fennikel
  • 1 løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 røde chili
  • 3 dl vand

Tilberedning

  1. Følg brugsanvisningen på anvendelse af Römertopf.
  2. Gør grøntsagerne i stand.
  3. Skær knoldselleri og pastinak i mundrette stykker. Skær fennikel i tynde skiver, løg i både og peberfrugt i trekanter. Halver chili, fjern frøene og skær dem i tynde strimler.
  4. Bland grøntsagerne med 1 spsk olie, salt og peber og læg dem i stegesoen.
  5. Sæt kyllingen op, pensl eller gnid den med olie.
  6. Drys med salt og læg den på grøntsagerne.
  7. Hæld vand ved og læg låg på.
  8. Stil i ovnen ved 220 grader i 1½ time.
  9. Parter kyllingen og server den med grøntsager med stegesky. 

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling