Basilikum marineret kylling
Basilikum marineret hel kylling
0 - 195 min Svær

Basilikum marineret hel kylling

Personer
  • 3 hele kyllinger
  • ¾ dl citronolie
  • 1 dl olivenolie
  • Frisk basilikum (en håndfuld) 
  • 2 kg kartofler
  • ¾ l madlavningsfløde
  • ¾ l mælk (Letmælk)
  • 300 g gorgonzola
  • 200 g natural Friskost
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Olivenolie og citronolie blandes og det fintsnittede basilikum tilsættes samt lidt salt og peber.
  2. De hele kyllinger smøres med olieblandingen, og skal herefter trække i ca. 2 timer.  Kyllingerne ovnsteges ved 165° C i ca. 75 min.
  3. Madlavningsfløde, mælk og gorgonzola bringes i kog under omrøring og smages til med salt og peber.
  4. Lige før serveringen tilsættes friskosten (må ikke koge så skiller det).
  5. Kog kartoflerne og server dem sammen med den basilikum marinerede kylling og gorgonzola saucen. 

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.