Hel kylling

Der er mange fordele ved den hele kylling og det er ikke så svært som det ser ud.

Aftensmaden passer sig selv imens du laver noget andet.

Du kan nemt selv klippe eller skære kyllingen op i mindre dele, men den kan også tilberedes hel.

Tilberedning i ovn

Når du ovnsteger kyllingen, kan du fylde den med dit favoritfyld. Det gør dog stegetiden lidt længere, men det giver et dejligt saftigt resultat. Prøv fx. at fylde kyllingen med løg og æbler. 

Kyllingen krydres efter smag og steges cirka 60 minutter ved 200˚C (varmluft 180˚C).

Grydestegt kylling 

Bind evt. lårerne sammen og vingerne ind til kroppen, så kyllingen ikke går fra hinanden, når den bliver mør.

Brun kyllingen godt ved stærk varme og steg den derefter under låg i cirka 60 minutter ved middel varme.

Se opskrifter med grydestegt kylling her

Kogt hel kylling 

Bind evt. lårerne sammen og vingerne ind til kroppen, så kyllingen ikke går fra hinanden, når den bliver mør.

Kyllingen dækkes lige akkurat med vand. Tilsæt salt, hel peber og evt. laurbærblade, suppevisk, løg, gulerødder o.lign. for smagens skyld. Kog ved relativt lavt blus, til låret føles løst.

OBS: Frosne kyllinger skal have samme behandling som ferske, de kræver blot længere tilberedningstid. Grydestegning anbefales dog ikke til frossen kylling.