Sur Soed Kylling med brystfilet i strimler
Sur-sød kylling med grøntsagsris
0 - 30 min Nem

Sur-sød kylling med grøntsagsris

Personer

Ingredienser:

  • 500 g Kyllingebryst skåret i tern eller strimler
  • 2,5 dl ananas juice
  • 100 g ananas, i tern
  • 2 spsk. Hvidvinseddike
  • 1 spsk. Ketjap Manis (eller sød soya)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. ketchup
  • Maizenamel
  • 1 stort løg, i store bidder
  • 1 grøn peber, i store bidder
  • 1 rød peber, i store bidder
  • 1 spsk. majsmel
  • Chili eller paprika (efter smag)
  • Server med blomkålsris, ramen nudler eller…

Tilberedning

  1. Bland ananas saften med 2 spsk. vand, eddike, sukker, ketchup og 1 spsk. maizenamel.
  2. Lun i en lille gryde, ved lav varme og tag gryden af varmen når blandingen er tyknet lidt. Lægges låg på gryden og lad saucen bliver tykkere imens den hviler.
  3. Vend kyllingetern i maizenamel, blandet med lidt salt (evt. i en pose, som rystes til melet, er godt fordelt).
  4. Fjerne overflødigt mel og steg kyllingestykkerne i lidt olie, på alle sider i cirka 5 minutter til de er gennemstegte.
  5. Tag kyllingen fra og tilsæt eventuelt lidt olie i panden. Steg løg i 2 minutter og tilsæt derefter peberfrugterne og steg yderligere 3 minutter under omrøring.
  6. Skrug ned for varmen, tilsæt saucen og fordel den godt på alle grøntsager. Smag til med salt, peber og chili eller paprika.
  7. Vend først kyllingen i saucen lige inden servering, så den forbliver sprød.
  8. Server med blomkålsris, nudler eller ris.