Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese med hakket kylling
0 - 35 min Nem

Spaghetti Bolognese med hakket kylling

Personer

Ingredienser:

  • 400 g hakket kylling 
  • 100 g bacon eller pancetta, i tern 
  • 1 løg, fint hakket
  • 4 fed hvidløg, pressede
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 dåser flåede tomater
  • 4 dl hønsebouillon
  • 70 g tomatpure
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 50 g parmesan, revet

Tilbehør:

  • 350 g spaghetti
  • Parmesanost
  • Frisk basilikum
  • Flutes

For en større portion kødsauce kan du evt. tilsætte:

  • Revet gulerod
  • Blomkålsris
  • Lidt mere hønsebouillon

Tilberedning

  1. Steg bacon eller pancetta (i lidt olie) til det er sprødt. Tag det op af gryden og sæt til siden.
  2. Steg hakkekødet i det resterende fedt i gryden, til det er helt adskilt brune over alt.
  3. Tilsæt tomatpure og steg til det er godt fordelt i kødet.
  4. Tilsæt løg (og evt. gulerødder og blomkålsris) og steg i yderligere 2 minutter.
  5. Hvidløg, krydderier, bouillon og flåede tomater kommes i til sidst. Lad retten simre i 15-20 minutter.
  6. Kog spaghetti efter anvisning på emballagen.
  7. Vend parmesan og fløde i saucen og rør til parmesanen er helt smeltet og retten er gennemvarm.
  8. Server med flutes.

TIP!

Disse pirogger kan med fordel bruges som en del af madpakken - både til børn og voksne.

TIP!

Erstat evt. halvdelen af spaghettien med grøntsagspasta af gulerødder og/eller squash.

Stop madspild:

Kødsaucen bruges til minipizzaer til madpakken og spaghettien kan steges på panden i lidt hvidløgsolie og med rester af bacon eller pancetta.

Spaghetti Bolognese RESTER minipizzaer pizzasnegle