Porresuppe
Porresuppe med kyllinge-kødboller
0 - 40 min Nem

Porresuppe med kyllinge-kødboller

Personer

Ingredienser:

  • 400 g hakket kylling 
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 2 store porrer, fint hakkede
  • 4 bagekartofler, i mundrette bidder
  • 2 løg, fint hakket
  • 50 g persillerod, I små tern
  • 1,5 l hønsebouillon

Tilbehør:

  • Flutes

Tilberedning

  1. Bland det hakkede kyllingekød med de pressede hvidløgsfed og halvdelen af de hakkede løg. Lad farsen hvile.
  2. Svits de resterende løg, kartoflerne og porrer i lidt olie. Når de er lidt bløde, tilsættes persillerod og hønsebouillon og suppen koges igennem i cirka 10 minutter.
  3. Med en ske formes kødboller af farsen, som kommes i suppen en efter en.
  4. Lad suppen simre indtil kødboller og kartofler er færdigtilberedte.

TIP!

Disse pirogger kan med fordel bruges som en del af madpakken - både til børn og voksne.

Rester:

Suppen er en god base til sauce. Tag de resterende kødboller fra og blend suppen. Frys den ned, eller brug den allerede dagen efter.

De kolde kødboller kan steges på panden, så de får stegeskorpe som frikadeller, eller evt. moses med en gaffel og bruges som fyld i en pirog.

Porresuppe RESTER pirogger