Lasagne bolognese med hakket kylling
Lasagne Bolognese med hakket kylling
0 - 70 min Mellem

Lasagne Bolognese med hakket kylling

Personer

Ingredienser:

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 100 g bacon i tern
  • 2 løg, fint hakkede
  • 4 fed hvidløg, knuste
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 dåser flåede tomater
  • 4 dl hønsebouillon
  • 70 g tomatpure
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 50 g parmesanost, revet
  • Lasagneplader
  • Revet mozzarella

For en større portion kødsauce kan du evt. tilsætte:

  • Revet gulerod
  • Blomkålsris
  • Lidt mere hønsebouillon

Parmesan bechamel:

  • 25 g smør
  • 25 g mel
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g revet parmesan
  • 50 g revet mozzarella
  • Muskatnød

Tilberedning

  1. Steg bacontern i lidt olie til de er sprøde. Tag dem op af gryden og sæt til siden.
  2. Steg kødet i det resterende fedt i gryden, til det er helt adskilt brunet over alt.
  3. Tilsæt tomatpure og steg til det er godt fordelt i kødet.
  4. Tilsæt løg (og evt. gulerødder og blomkålsris) og steg i yderligere 2 minutter.
  5. Hvidløg, krydderier, bouillon og flåede tomater tilsættes.
  6. Lad retten simrer imens bechamelsaucen laves.
  7. Brun smørret og pisk melet i. Tilsæt mælk og kog igennem ved svag varme. Vend parmesanost og mozzarella i og smag til med salt og muskatnød.
  8. Læg lag af lasagneplader, bechamel og kødsauce i et ovnfast fad og top med revet ost. Bag ved 180°C i 45 minutter.
  9. Server evt. med flutes.

Grønt tip!

Erstat evt. halvdelen af lasagnepladerne med skiver af squash.