Bagt Kartoffelsuppe med kyllingetern
Bagt kartoffelsuppe med kyllingetern
0 - 45 min Nem

Bagt kartoffelsuppe med kyllingetern

Personer

Ingredienser: 

  • 300 g kyllingebryst i tern
  • 4 stk bagekartofler
  • 75 g revet mozzarella
  • 50 g Bacontern
  • Olivenolie til stegning
  • Salt
  • 50 g smør
  • 2 stk porrer
  • 1 hvidløg, knust
  • 1 teske Dijon sennep
  • 30 g parmesanost, revet
  • 1,5 l kyllingefond

Tilberedning

Kartoffelbåde:

  1. Bag kartoflerne i ovnen i cirka 45 minutter ved 200 C (alternativt kan de kommes i mikroovnen i 10 minutter og derefter cirka 25 minutter i ovnen til de er gennembagte).
  2. Halver de færdigbagte bagekartofler og skrab det meste af kartoffelkødet ud af kartoffelbådene og gem til senere.
  3. Fordel de tomme kartoffelbåde på en bageplade. Drys med revet ost og fordel bacontern i bådene.
  4. Bag i cirka 15 minutter ved 200 C, til baconternene er stegte og bådende er lidt sprøde.

Kartoffelsuppe:

  1. Svits porrer i en stor gryde, til de er bløde og lidt gennemsigtige.
  2. Kom hvidløg, kartoffelkødet fra de bagte kartofler og sennep i, inden bouillonen tilsættes.
  3. Tilsæt revet parmesanost og lad suppen koge i 10 minutter.
  4. Blend evt. suppen inden servering.

Tilbehør:

  1. Krydr kyllingetern med salt og peber og svits dem på panden, til de er gennemstegte.
  2. Server som fyld i suppen.

TIP

Server de bagte kartoffelbåde til suppen – de er super lækre som ”ske”.