Sennepskylling med kikærtesalat

Sennepskylling med kikærtesalat

Samlet arbejdstid: 70 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 10 min
Mellem

Tilberedning

  1. Hvis du anventer tørrede kikærter skal de udblødes inden anvendelse. Sæt dem evt. over aftenen før de skal bruges. Alternativt kan du bruge kikærter fra dåse, som allerede er udblødt og klar til anvendelse.
    100 g tørrede kikærter svarer til 200 g udblødte/dåse. 
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Skær kyllingerne op i ryggen og bred dem fladt ud på en dyb bageplade med bagepapir.  
  4. Rør sennep med olivenolie, sukker, salt og peber og gnid kyllingerne ind i sennepsblanding.
  5. Steg kyllingerne i ovnen i ca. 50 minutter til de er gennemstegte.
  6. Kog de udblødte kikærter i 45 minutter (Kikærter fra dåse er allerede forkogt og kan anvendes direkte i retten - men skyl dem gerne grundigt først.) 
  7. Skyl og halver tomaterne. Læg dem i bradepanden med kyllingerne og steg dem med de sidste 20 minutter.  
  8. Rens peberfrugterne, skær dem i tern og rist dem på en pande i olivenolie i et par minutter.  
  9. Skræl rødløget og hak det fint.  
  10. Vend de lune kikærter med bagte tomater, rød peber, rødløg og hakket persille. Smag til med olivenolie, citronsaft, salt og peber og server salaten til de stegte sennepskyllinger.   

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere