Brystfilet med tomataerter og salat
Brystfilet med tomattærter
0 - 40 min Nem

Brystfilet med tomattærter

Personer

Ingredienser:

  • 4 kyllingefileter 
  • Havsalt og friskkværnet peber  

Tomattærter:  

  • 1 rulle butterdej
  • 4 spsk dijonsennep
  • 200 g fintrevet emmentaler
  • 400 g tomater
  • 8 sorte oliven uden sten, skåret i skiver
  • Frisk timian
  • Olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber  

Fransk grøn salat:  

  • 1 iceberg salat, skåret i rustikke stykker
  • 2 rødløg, i fine terninger

Sennepsdressing:

  • 1 dl olivenolie
  • 0,5 dl hvidbalsamicoeddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • Havsalt og friskkværnet peber  

Tilbehør:

  • sorte oliven
  • 4 små, smurte tærteforme, 8 cm i diameter eller 1 stort tærtefad på 20 cm i diameter 

Tilberedning

  1. Rul butterdejen ud i tærteformene og skær kanterne til. Smør dem med dijonsennep og drys med ost.
  2. Skær tomaterne i skiver og fordel dem og oliven over osten.
  3. Drys med timian og dryp olivenolie over. Krydr med salt og peber og bag tærterne midt i en 180 grader varm ovn i 25-35 minutter, til dejen er sprød og gylden.
  4. Steg brystfileterne ved høj varme i 2 minutter på hver side, så de bliver sprøde. Sku ned for varmen og steg dem færdige.
  5. Bland salat og rødløg sammen i en stor skål.
  6. Rør ingredienserne til sennepsdressingen sammen, hæld over salaten og vend godt rundt så al salat og rødløg er med dressing.

Følg os på facebook

På facebook kan du finde mere inspiration til nye og spændende opskrifter, deltage i konkurrencer og se Roses gakkede film. 

Hop over og like os på facebook

Bange for at servere tør brystfilet?

Hvis du er banke for at tørstege brystfileten kan du med fordel vælge brystfilet med lage. Lagen sikrer at brystkødet forbliver saftigt selvom du kommer til at overstege fileten.