Kylling d´estragon
0 - 40 min Mellem

Kylling d´estragon

Personer

Ingredienser:

  • 10 kyllingebrystfileter
  • Olivenolie
  • 5 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 4 - 5 spsk dijonsennep
  • 4 dl vand
  • 3 spsk tørret estragon
  • 8 dl piskefløde
  • Maizena
  • Salt og peber
  • Frisk estragon
  • 200 g salat
  • 3 spsk olivenolie
  • Kværnet peber
  • ½ dl mix af kerner, ristede (solsikke, cashew, græskar)
  • 3 flutes

Tilberedning

  1. Skær hver kylling brystfilet i 3-4 stykker, og brun dem i en gryde med olie. Læg kødet til side i en skål.
  2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og svits dem let i smør og olie i gryden.
  3. Tilsæt sennep, og svits det med løgene i 1 minut.
  4. Kom vand og estragon i gryden, og lad det koge op.
  5. Kom kylling og fløde i gryden, og lad retten simre i ca. 25 minutter.
  6. Tilsæt evt. maizena, hvis saucen ønskes tykkere. Smag retten til med salt og peber, og pynt med frisk estragon.
  7. Skyl salaten, og lad den afdryppe på et viskestykke.  Vend salaten med olivenolie, kværnet peber og ristede kerner.
  8. Skær flutes i skiver, og server det til kyllingeretten og den ”kernesunde” salat.
  9. Tip: Server evt. ris til i stedet for brød.       

Gnavemad med håndtag

Pak evt. et stykke staniol omkring underlårets "håndtag" så børnene ikke får alt for fedtede fingre. 

Underlåret er børnenes favorit

Underlåret er den nederste del af det hele lår, med smagfuldt, saftigt og mørt kød. Det indbyggede håndtag gør underlåret meget velegnet til at blive spist med fingrene som gnavemad, og bliver derfor ofte anset for børnenes udskæring.