HelKyll mPastasalat 1200
Helstegt kylling med fritter og bagt hvidløgsaioli
0 - 70 min Nem

Helstegt kylling med fritter og bagt hvidløgsaioli

Personer

Ingredienser:

  • 1 Hel Kylling
  • 2 spsk All-round krydderi
  • 2 spsk olie
  • 4 bagekartofler
  • 4 søde kartofler
  • 4 spsk olie
  • 3 tsk paprika
  • Salt og peber
  • 1 helt hvidløg (en buket)
  • 100 g creme fraiche 38%
  • 150 g mayonnaise

Tilberedning

  1. KYLLINGEN: Smør lidt olie over kyllingen, drys med all-round krydderi og steg i ovnen i cirka 60 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) eller på grillen, ved in­direkte varme, indtil kødsaften er helt klar.
  2. FRITTER: Skræl alle kartoflerne, skær i stave og læg dem på en bradepande.
  3. Vend bagekartoflerne med olie, salt og peber.
  4. Kom paprika på de søde kartofler
  5. AIOLI: Del det hele hvidløg i to og kom lidt olie over.
  6. Sæt det på bradepanden sammen med ­kartoflerne og steg det i ovnen cirka 60 minutter.
  7. Tag de færdigbagte hvidløg ud af skallen og mos (evt. med lidt vand).
  8. Vend med mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
  9. Server eventuelt også med en ­frisk salat.

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling