Hel Kylling med lun pastasalat
Hel kylling med lun pastasalat
0 - 60 min Nem

Hel kylling med lun pastasalat

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel Kylling
  • Dit yndlingskrydderi
  • 500 g pasta
  • 600 g tomater (evt. blandede farver og størrelser)
  • 2 spsk god olivenolie
  • 1 bdt frisk basilikum
  • 2 bøf mozzarella
  • 50 g pinjekerner

Tilberedning

  1. Kyllingen: Krydr kyllingen med dit yndlings­krydderi og steg i cirka 60 minutter i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) eller på grillen, ved in­direkte varme, indtil kødsaften er helt klar.
  2. Pastasalat: Kog pasta i letsaltet vand.
  3. Skær tomaterne i skiver, pluk basilikum og riv mozzarella i mindre stykker.
  4. Pinjekernerne ristes på en tør pande indtil de har fået lidt farve - så træder smagen mere frem.
  5. Bland den kogte pasta med tomater, mozzarella, pinjekerner og basilikum.
  6. Hæld lidt olivenolie over og smag til med salt og peber.
  7. Server kyllingen med pastasalaten.

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling