Hel Kylling med champignon jordskok og kokosmaelk
Helstegt kylling med champignon, jordskokker og kokosmælk
0 - 70 min Nem

Helstegt kylling med champignon, jordskokker og kokosmælk

Personer
  • 10 g smør
  • 0,5 usprøjtet citron
  • 1 dåse majs
  • 500 g jordskokker
  • 3 stk gulerødder
  • 250 g champignons
  • 1 spsk rapsolie
  • 0,5 dåse kokosmælk
  • 0,5 dl valnødder
  • 3 spsk persille, hakket
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Riv skallen af citronen og bland med smør, salt og peber. 
  2. Smør kyllingen indvendigt med citronsmørret.
  3. Rens grønsagerne og skær gulerødder, jordskokker og evt. champignons i stykker.
  4. Vend grønsagerne med olie, salt, peber og kokosmælk.
  5. Fordel grønt i bunden af et ildfast fad og læg kyllingen ovenpå.
  6. Steg i ovnen ved 190°C i 65 min hvorefter valnødderne strøs over
  7. Steg retten færdig i cirka 10 minutter.

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling