Pulled Chicken Burger med coleslaw
Pulled chicken burger med coleslaw
0 - 120 min Nem

Pulled chicken burger med coleslaw

Personer

Ingredienser:

  • 600 g kyllingeoverlår uden rygben
  • BBQ krydderi eller all-round krydderi
  • 4 stk store fuldkornsburgerboller
  • Frisk salat

Sellerifritter:

  • 1 knoldselleri, skrællet
  • olie til stegning
  • groft flagesalt  

Coleslaw:

  • ½ hvidkål
  • 3 - 4 gulerødder
  • 2 dl god salatmayonnaise
  • 2 dl skyr  
  • 1 spsk dijonsennep
  • salt, friskkværnet peber og lidt sukker  

Tilberedning

  1. Drys overlårene med krydderi og læg det i ovnfast fad.
  2. Dæk med låg eller stanniol. Steg i ovnen ved 125°C i 2 timer.
  3. Når overlårene er gennemstegte trækkes kødet af benene med en gaffel.
  4. Træk (deraf navnet pull) kyllingekødet fra hinanden med to gafler, så det bliver til strimler.
  5. Coleslaw: Snit hvidkål i fine strimler og riv de skrællede gulerødder groft på rivejernet.
  6. Rør ingredienserne til coleslaw dressingen sammen og smag til med salt, peber og sukker.
  7. Vend dressingen sammen med hvidkål og gulerødder og lad det trække en times tid i køleskabet.
  8. Sellerifritter: Skær sellerien i 1 cm tykke skiver og derefter i 1 cm tykke stave.
  9. Fordel fritterne på en bageplade og dryp med lidt olie og salt. Steg i ovnen ved 200° C i 10-15 minutter.
  10. Burger: Lun burgerbollerne i ovnen de sidste par minutter af fritternes stegtetid.
  11. Server burgerboller med salat, coleslaw og pulled chicken og sellerifritter som tilbehør.
  12. Tip! Rør evt. en dip til fritterne med lige dele salatmayonnaise og skyr smagt til med lidt hvidløg og purløg.

Kyllingefritter og Selleriburger

Vi bytter rundt på det hele med lækre sprøde kyllingefritter og en sprød salatburger med selleribøf.