Hel Kylling med rodfrugter 1200
Ovnstegt kylling med krydderurter og rødder
0 - 60 min Mellem

Ovnstegt kylling med krydderurter og rødder

Personer

Ingredienser:

  • 1 Hel Maries Kylling
  • ½ spsk salt
  • 1 gulerod
  • 1 porre  
  • ½ bdt persille
  • 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinak, selleri og sweet potato)
  • 2 spsk smør
  • 2 kviste timian 

Tilberedning

  1. Dup kyllingen tør og gnid skindet med salt.  
  2. Skræl gulerod og skær den og porren i mindre stykker. Kom porre, gulerod og persille ind i kyllingen og luk med en kødnål.
  3. Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad og steg den i ovnen ved 200° i 1 time.  
  4. Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger. Læg rødderne i et ovnfast fad med timian og smørret i klatter, stil dem ind til kyllingen i de sidste 35 min.
  5. Server med tzatziki eller cremefraiche rørt med krydderurter.  

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling