Denne side benytter cookies for at optimere din online oplevelse. Hvis du fortsætter på denne side, antager vi at du accepterer brugen af cookies, som beskrevet i HKScan’s privatlivs- og cookiepolitik.
1
kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinak, selleri og sweet potato)
2
spsk smør
2
kviste timian
Tilberedning
Dup kyllingen tør og gnid skindet med salt.
Skræl gulerod og skær den og porren i mindre stykker. Kom porre, gulerod og persille ind i kyllingen og luk med en kødnål.
Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad og steg den i ovnen ved 200° i 1 time.
Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger. Læg rødderne i et ovnfast fad med timian og smørret i klatter, stil dem ind til kyllingen i de sidste 35 min.
Server med tzatziki eller cremefraiche rørt med krydderurter.
Tid til det hele
Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.
Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling