Hel Kylling i Stegeso
Kylling i stegeso
0 - 115 min Mellem

Kylling i stegeso

Personer

Ingredienser:

  • 1 Marie’s hel kylling
  • 1 spsk salt
  • 2 rødløg
  • 2 squash
  • 1 hvidløg
  • 2 spsk blødt smør
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike ½ bdt. frisk timian

Tilberedning

  1. Dup kyllingen tør og gnid skindet med salt.  
  2. Skræl løg og skær dem og squashene i mindre stykker og halver hvidløget på tværs. Kom løg, squash og hvidløg i stegesoen.  
  3. Rør smørret med honning og eddike. Fordel halvdelen af smørblandingen over kyllingen og læg den over grøntsagerne.  
  4. Læg timiankviste ved, læg låget på og sæt stegesoen i ovnene ved 190° i 1 time og 45 min.  
  5. Tag låget af stegesoen fordel resten af smørblandingen over og giv kyllingen et par min. under grillen i ovnen.  
  6. Server kyllingen med en blandet grøn salat.  
  7. Tip: En stegeso i ler bør altid sætte i blød i koldt vand i 10 min. før brug, så den ikke trækker væden ud af kyllingen.   

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling