Kylling i springrolls
0 - 80 min Svær

Kylling i springrolls

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling
  • ca. 4 liter vand
  • 1 spsk havsalt
  • 120 g frisk ingefær
  • 2 løg, i kvarte
  • 2 spsk sesamolie (kan udelades)
  • 2 fed hvidløg, i kvarte

Tilbehør:

  • 1 pakke rispapir
  • 1 bakke spirer
  • 1 bdt radiser

Agurkerelish:

  • 2 skoleagurker
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk salt

Ingefærolie:

  • 1 dl vindruekerne eller solsikkeolie
  • 2 spsk frisk ingefær, ultrafint hakket eller fintrevet

Tilberedning

  1. Skræl ingefær og skær den i skiver. Kom ingefær, hvidløg, løg, sesamolie og vand i en stor gryde og lad det koge op.
  2. Gnid kyllingen med salt og kom den i det kogende vand med brystsiden nedad.
  3. Lad vandet koge op og skru straks ned for varmen. Vandet må kun lige bevæge sig lidt i overfladen.
  4. Lad kyllingen simrekoge i 30 minutter. Sluk for varmen og lad kyllingen trække under låg i 50 minutter.
  5. Tag kyllingen op og skær lårene og vingerne fra. Skær resten af kødet i tynde skiver og hold det lunt.
  6. Læg rispapir i koldt vand til det bliver blødt.
  7. Kom kød, spirer og radisestykker på midten og fold siderne omkring som til små forårsruller og server dem med agurkerelish og ingefærolie til at dyppe i.

Agurkerelish:

  1. Skræl agurker og skær dem i små tern.
  2. Skær forårsløg i tynde ringe og vend det hele med sesamolie, limesaft og salt.

Ingefærolie:

  1. Hak ingefær meget fint eller riv det fint og kom det i en skål der kan tåle varme.
  2. Kom olie i en gryde og varm det op til det er meget varmt.
  3. Hæld den varme olie over ingefæren og lad det køle helt ned. 

Springrolls

Forårsrulle er det danske navn på en udbredt østasiatisk madret. Den kan tilberedes på forskellige måder, men består altid af en pastalignende tynd dej som er pakket om et fyld, som kan bestå af kød, fisk eller grønsager.