Kyllingeunderlaar roed karry youghurt
Kylling i rød karry
0 - 65 min Mellem

Kylling i rød karry

Personer

Ingredienser:

  • 8 - 12 kyllingeunderlår
  • 2 rød karrypasta
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk sirup
  • 1 fed hvidløg, rives fint el. knuses
  • 300 g grønne bønner, nippes og snittes fint diagonalt
  • 2 dl appelsinsaft
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal, kan udelades
  • 1 tsk finthakket rød chili
  • 2 spsk grofthakket koriander
  • 100 g kinaradise, skæres i tynde skiver på langs, kan udelades
  • evt. kogte basmatiris
  • Salt og peber, frisk fra kværn 

Tilberedning

  1. Kyllingelårene vendes med 1 dl yoghurt og karrypasta, trækker 10-15 min.
  2. Den hakkede koriander røres sammen med 3 dl yoghurt, hvidløg og sirup, smag til med salt og peber.
  3. Appelsinsaften koges ind til det halve og smages til med appelsinskal, chili, salt og peber.
  4. Kyllingelårene steges i en forvarmet ovn til gennemstegt ca. 40 min. ved 185° C.
  5. Bønnerne overhældes med kogene vand og trækker 4 min. Vandet hældes fra og bønnerne vendes med appelsinmarinaden.
  6. Kinaradisen vendes med salt og peber og bruges som bund når der anrettes.
  7. Server straks de varme kyllingelår med bønner samt yoghurtsauce og evt. kogte basmatiris. 

Gnavemad med håndtag

Pak evt. et stykke staniol omkring underlårets "håndtag" så børnene ikke får alt for fedtede fingre. 

Underlåret er børnenes favorit

Underlåret er den nederste del af det hele lår, med smagfuldt, saftigt og mørt kød. Det indbyggede håndtag gør underlåret meget velegnet til at blive spist med fingrene som gnavemad, og bliver derfor ofte anset for børnenes udskæring.