0 - 75 min Mellem

Kyllingepie med mørdejslåg

Personer

Ingredienser:

  • 1 kogt kylling på ca. 1,2 kg

Stuvning:

  • 40 g smør
  • 4 spsk mel
  • 1 dl madlavningsfløde 18%
  • ca. 3 dl suppe fra kogning af kylling
  • 125 g grønne bønner i mindre stykker
  • 1 - 2 bdt forårsløg i 3 cm stykker
  • kogt kyllingekød
  • salt, peber

Mørdejslåg:

  • 225 g mel
  • 110 g smør
  • 1 æg
  • ca. 2 spsk koldt vand
  • 1 sammenpisket æg til pensling.

Tilberedning

  1. Pil kødet fra den kogte kylling skær det i mindre stykker, læg det til side til stuvning.
  2. Smelt smør i en gryde og pisk mel i. Spæd op med madlavningsfløde og suppe til en tyk sauce.
  3. Tilsæt bønner og forårsløg og kog dem møre.
  4. Tilføj kyllingekød og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber.
  5. Afkøl stuvning og læg den i tærteform på 22 cm i diameter.
  6. Hak mel og smør sammen med en kniv og findel det med fingrene. Bland sammenpisket æg og vand i og saml dejen til en glat dej. Læg den i køleskabet ½ time før den rulles ud i en stor cirkel.
  7. Udskær 1 cirkel, der er 1 cm større end tærteformen og læg den over stuvningen. Tryk den godt til i kanterne. Udrul lange baner af rester af dejen og læg dem på låget. Pensel med æg.
  8. Bag tærten på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til den er gyldenbrun. Server med en skål blandet salat.
  9. TIP! En rulle færdig mørdej kan anvendes i stedet for. Men så bliver der ikke så meget dej til pynt. Stuvningen kan tilberedes dagen før og opbevares i en boks i køleskabet.