Kylling med asparges og peberrod
Kylling med asparges og peberrod
0 - 80 min Mellem

Kylling med asparges og peberrod

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling
  • 1 liter vand (se TIP)
  • 1 løg i både
  • 1 gulerod flækket på langs
  • Salt
  • 2 bundter grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg

Sauce:

  • Maizena efter behov
  • Ca. 4 dl suppe fra økologisk kylling
  • 1 - 2 dl piskefløde
  • Salt, peber
  • Ca. 2 spsk groft revet peberrod
  • Lidt dild 

Tilberedning

  1. Læg kyllingen i en gryde og hæld vand på. Bring i kog, skum for urenheder.
  2. Kom porre, løg, gulerod og salt i. Lad det simre 1 times tid.
  3. Tag kyllingen op og hold den varm. Fjern skindet på kyllingen og skær den i passende stykker.
  4. Si suppen. Jævn suppen med maizena. Spæd op med suppe og fløde til en jævn sauce. Smag til med salt, peber, peberrod og dild.  
  5. Knæk den træede del af aspargesen. Kom asparges og forårsløg i saucen og lad det koge i 2 minutter Server med små kogte kartofler.
  6. Tip! Læg et lille rent viskestykke, skyl det i koldt vand for sæberester, ned over kyllingen under kogningen. Det vil trække suppen op omkring kyllingen og “dryppe” den under kogning. Herved bliver suppen kraftig og mere koncentreret end hvis man dækker kyllingen med vand. Hæld lidt af suppen fra og pisk det med stavblender til skummende. 

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling