suppe med kyllingeboller
Suppe med kyllingeboller
0 - 60 min Mellem

Suppe med kyllingeboller

Personer

Ingredienser:

  • 1,25 liter kyllingesuppe
  • 250 g champignoner i skiver
  • 1 porre i ringe
  • Lidt kryddergrønt til pynt

Kyllingeboller (ca. 80 stk.):

  • 300 g Hakket kyllingekød
  • 2 tsk salt
  • 1 knsp hvid peber
  • 1 finthakket rød chili
  • 1 spsk fintrevet løg
  • 3 spsk mel
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • Vand eller kyllingesuppe til kogning

Tilberedning

  1. Ælt det hakkede kyllingekød med salt og peber. Tilsæt chili, løg, mel, mælk, æg og æggehvide. Ælt farsen færdig. Lad den hvile 15-30 minutter på køl.
  2. Bring lidt letsaltet vand eller suppe i kog i en fladbundet gryde. Fjern den fra varmen.
  3. Form små boller af farsen med en teske og kom dem i vandet, til de ligger i ét lag i gryden.
  4. Sæt gryden tilbage på varmen og bring vandet i kog. Kog 3-4 minutter. Tag bollerne op med en hulske og læg dem til side. Fortsæt med den øvrige fars til alt er anvendt.
  5. Varm suppen med champignoner og porre.
  6. Kom halvdelen af bollerne i og varm igennem. Gem resten til en anden ret.
  7. Drys med kryddergrønt.
  8. Tip: Der kan eventuelt tilsættes lidt kogt kyllingekød i lange flager. Bollerne kan fryses og anvendes på et senere tidspunkt. De kan også kommes i en tomatsauce eller en asparges- eller karrystuvning. Farsen kan tilberedes til større kødboller efter ønske. Mængden af kødboller i retten afhænger af, om det skal være en forret eller en hovedret.